Op een meeting georganiseerd door de National Bank of Abu Dhabi, de grootste bank van de Verenigde Arabische Emiraten, benadrukte Bernanke dat de reden waarom het financieel systeem in 2008 bijna is gecrasht moet worden gezocht bij te veel zelfvertrouwen.

De Verenigde Staten zijn allesbehalve onkwetsbaar, aldus Bernanke, terwijl ze hadden gedacht dat ze dat wel waren. Die kwetsbaarheid is in 2008 gebleken in de vorm van een crash waarvan de wereldeconomie en de financiële markten zich nog altijd niet volledig hebben hersteld.

Op een meeting georganiseerd door de National Bank of Abu Dhabi, de grootste bank van de Verenigde Arabische Emiraten, benadrukte Bernanke dat de reden waarom het financieel systeem in 2008 bijna is gecrasht moet worden gezocht bij te veel zelfvertrouwen. De Verenigde Staten zijn allesbehalve onkwetsbaar, aldus Bernanke, terwijl ze hadden gedacht dat ze dat wel waren. Die kwetsbaarheid is in 2008 gebleken in de vorm van een crash waarvan de wereldeconomie en de financiële markten zich nog altijd niet volledig hebben hersteld.