De shutdown heeft de werking van de overheid dagenlang stilgelegd en een herhaling van dit scenario kan niet bij voorbaat uitgesloten worden. Bovendien is het schuldenplafond nog niet opgelost, reden waarom een Chinees agentschap de kredietrating voor de VS heeft verlaagd.

Ratingagentschap Dagong waardeert de Amerikaanse schulden nu even hoog als de Braziliaanse. De VS zijn op weg de status van emerging market te verwerven, niet meer of niet minder. Wanneer het niet de wereldmunt betrof, zou de Amerikaanse dollar al lang onderuit zijn gegaan.

De shutdown heeft de werking van de overheid dagenlang stilgelegd en een herhaling van dit scenario kan niet bij voorbaat uitgesloten worden. Bovendien is het schuldenplafond nog niet opgelost, reden waarom een Chinees agentschap de kredietrating voor de VS heeft verlaagd. Ratingagentschap Dagong waardeert de Amerikaanse schulden nu even hoog als de Braziliaanse. De VS zijn op weg de status van emerging market te verwerven, niet meer of niet minder. Wanneer het niet de wereldmunt betrof, zou de Amerikaanse dollar al lang onderuit zijn gegaan.