De Verenigde Staten zijn kortzichtig wat de koers van de yuan betreft, zo merkte woordvoerder Jiang Yu van het Chinese ministerie van buitenlandse zaken op. Het zou niet verstandig zijn om de koers van de yuan ten koste van alles naar omhoog te jagen.

Volgens Jiang Yu heeft China alles gedaan wat het moest doen om de koers van de yuan te doen stijgen. Sinds 19 juni, toen de People's Bank of China de yuan loskoppelde van de dollar, is de koers van de Chinese munt met 1,80% gestegen.

Het probleem van het Amerikaans handelsdeficiet kan niet worden opgelost door een stijging van de koers van de yuan. Het is bovendien aan de Verenigde Staten zelf om er voor te zorgen dat de koers van de dollar stabiel blijft.

De Verenigde Staten zijn kortzichtig wat de koers van de yuan betreft, zo merkte woordvoerder Jiang Yu van het Chinese ministerie van buitenlandse zaken op. Het zou niet verstandig zijn om de koers van de yuan ten koste van alles naar omhoog te jagen. Volgens Jiang Yu heeft China alles gedaan wat het moest doen om de koers van de yuan te doen stijgen. Sinds 19 juni, toen de People's Bank of China de yuan loskoppelde van de dollar, is de koers van de Chinese munt met 1,80% gestegen. Het probleem van het Amerikaans handelsdeficiet kan niet worden opgelost door een stijging van de koers van de yuan. Het is bovendien aan de Verenigde Staten zelf om er voor te zorgen dat de koers van de dollar stabiel blijft.