De cijfers spreken voor zich: alle dagen duiken de Verenigde Staten voor 5 miljard dollar dieper in het rood, terwijl het deficiet op de begroting in de komende tien jaar op jaarbasis telkens meer dan 1000 miljard dollar gaat bedragen.

Dat betekent niet meer of niet minder dan dat de Verenigde Staten bankroet zijn en dat het land voor een rampenscenario staat. Davidowitz staat niet bepaald bekend als een optimist, maar zijn economische scenario's worden steeds pessimistischer.

Over president Barack Obama heeft hij geen goed woord over. Die is compleet mislukt in zijn politiek, zodat de afstraffing die de democraten bij de midterm elections kregen volledig gerechtvaardigd was.

De cijfers spreken voor zich: alle dagen duiken de Verenigde Staten voor 5 miljard dollar dieper in het rood, terwijl het deficiet op de begroting in de komende tien jaar op jaarbasis telkens meer dan 1000 miljard dollar gaat bedragen. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat de Verenigde Staten bankroet zijn en dat het land voor een rampenscenario staat. Davidowitz staat niet bepaald bekend als een optimist, maar zijn economische scenario's worden steeds pessimistischer. Over president Barack Obama heeft hij geen goed woord over. Die is compleet mislukt in zijn politiek, zodat de afstraffing die de democraten bij de midterm elections kregen volledig gerechtvaardigd was.