Zonder ingrijpen van het Congres gaan de Verenigde Staten op 1 januari automatisch 1200 miljard dollar besparen als gevolg van het wegvallen van belastingverlagingen. Volgens veel economen dreigt deze fiscale klip de Verenigde Staten in een recessie te storten.

Larry Kotlikoff, professor aan de universiteit van Boston, beschrijft in zijn nieuwe boek The Clash of Generations: Saving Ourselves, Our Kids, and Our Economy dat de situatie veel erger is dan algemeen wordt aangenomen. Als de VS niet besparen, zal de Amerikaanse schuldengraad astronomisch hoog worden.

Pensioenprobleem is gigantisch

Alleen al het pensioenproblem is gigantisch. Een ganse generatie babyboomers zal in schuifjes met pensioen gaan. In totaal spreken we over zo'n 78 miljoen mensen, die elk jaar elk ongeveer 35.000 dollar aan Social Security, Medicare en Medicaid zullen kosten.

Daarmee komen we aan een gigantisch bedrag op jaarbasis. Volgens Kotlikoff reppen noch president Obama noch zijn concurrent Romney er met één woord over dat dit bedrag door de volgende generatie zal moeten worden betaald, maar dat dit geld gewoon niet voorhanden is. Uiteindelijk dreigt de hele zaak in het gezicht van de baby boomers generatie te ontploffen.

Zonder ingrijpen van het Congres gaan de Verenigde Staten op 1 januari automatisch 1200 miljard dollar besparen als gevolg van het wegvallen van belastingverlagingen. Volgens veel economen dreigt deze fiscale klip de Verenigde Staten in een recessie te storten. Larry Kotlikoff, professor aan de universiteit van Boston, beschrijft in zijn nieuwe boek The Clash of Generations: Saving Ourselves, Our Kids, and Our Economy dat de situatie veel erger is dan algemeen wordt aangenomen. Als de VS niet besparen, zal de Amerikaanse schuldengraad astronomisch hoog worden.Pensioenprobleem is gigantisch Alleen al het pensioenproblem is gigantisch. Een ganse generatie babyboomers zal in schuifjes met pensioen gaan. In totaal spreken we over zo'n 78 miljoen mensen, die elk jaar elk ongeveer 35.000 dollar aan Social Security, Medicare en Medicaid zullen kosten. Daarmee komen we aan een gigantisch bedrag op jaarbasis. Volgens Kotlikoff reppen noch president Obama noch zijn concurrent Romney er met één woord over dat dit bedrag door de volgende generatie zal moeten worden betaald, maar dat dit geld gewoon niet voorhanden is. Uiteindelijk dreigt de hele zaak in het gezicht van de baby boomers generatie te ontploffen.