Zo wordt er in de Verenigde Staten steeds meer aangedrongen op een onmiddellijke terugkeer naar een strikt begrotingsbeleid in combinatie met een minder expansionistisch monetair beleid.

De voor juni geplande beëindiging van de liquiditeitsinjecties door de Fed en het vooruitzicht van een minder groeibevorderende overheidsbegroting zouden dan wel eens kunnen samenvallen met de deflatoire effecten van de stijging van de olieprijzen en een mogelijke cyclische groeivertraging, zoals al wordt voorspeld door diverse vooruitlopende indicatoren van de economie.

Gelukkig zijn er volgens Carmignac factoren die de tendensen tot minder stimulering van de kant van de overheid kunnen tegengaan.

Zo wordt er in de Verenigde Staten steeds meer aangedrongen op een onmiddellijke terugkeer naar een strikt begrotingsbeleid in combinatie met een minder expansionistisch monetair beleid. De voor juni geplande beëindiging van de liquiditeitsinjecties door de Fed en het vooruitzicht van een minder groeibevorderende overheidsbegroting zouden dan wel eens kunnen samenvallen met de deflatoire effecten van de stijging van de olieprijzen en een mogelijke cyclische groeivertraging, zoals al wordt voorspeld door diverse vooruitlopende indicatoren van de economie. Gelukkig zijn er volgens Carmignac factoren die de tendensen tot minder stimulering van de kant van de overheid kunnen tegengaan.