Volgens O'Neill is het duidelijk dat de Amerikaanse economie aan momentum verliest. Dat blijkt ook het feit dat in de afgelopen week verschillende bedrijven met een winstwaarschuwing kwamen.

Europa is niet het centrum van de wereld, aldus O'Neill. Hij wijst er verder op dat landen als Nederland en Zwitserland het nog steeds goed doen ondanks de crisis in de periferie.

Vanaf de opening zijn de verliezen op de Amerikaanse beurzen inmiddels verder opgelopen, waarbij vooral de Nasdaq rake klappen krijgt. De beleggers kiezen weer massaal voor staatsobligaties, terwijl op de valutamarkten de koers van de euro onder druk staat.

Beursweek geheel in het teken van de Eurotop op 28 en 29 juni

Deze week zijn er weinig belangrijke macrocijfers en bedrijfsnieuws is er zo tegen het einde van het kwartaal al helemaal niet. Dat wil zeggen gepland bedrijfsnieuws, want deze week is wel de tijd voor winstwaarschuwingen nu de bedrijven hun tweede kwartaal afsluiten.

Vorige week waren er volgens Theodoor Gilissen Bankiers een aantal opvallende waarschuwingen van Danone, Procter & Gamble en FedEx.

Het aantal bedrijven in de S&P-500 dat heeft gewaarschuwd voor tegenvallende cijfers is twee keer zo hoog als het aantal bedrijven dat duidde op meevallende cijfers.

De meeste bedrijven waren bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal al voorzichtig en de winstverwachtingen zijn inmiddels teruggebracht. De winstverwachting voor de S&P-500 voor het tweede kwartaal is nu een daling van 1%.

Volgens O'Neill is het duidelijk dat de Amerikaanse economie aan momentum verliest. Dat blijkt ook het feit dat in de afgelopen week verschillende bedrijven met een winstwaarschuwing kwamen. Europa is niet het centrum van de wereld, aldus O'Neill. Hij wijst er verder op dat landen als Nederland en Zwitserland het nog steeds goed doen ondanks de crisis in de periferie. Vanaf de opening zijn de verliezen op de Amerikaanse beurzen inmiddels verder opgelopen, waarbij vooral de Nasdaq rake klappen krijgt. De beleggers kiezen weer massaal voor staatsobligaties, terwijl op de valutamarkten de koers van de euro onder druk staat. Beursweek geheel in het teken van de Eurotop op 28 en 29 juni Deze week zijn er weinig belangrijke macrocijfers en bedrijfsnieuws is er zo tegen het einde van het kwartaal al helemaal niet. Dat wil zeggen gepland bedrijfsnieuws, want deze week is wel de tijd voor winstwaarschuwingen nu de bedrijven hun tweede kwartaal afsluiten. Vorige week waren er volgens Theodoor Gilissen Bankiers een aantal opvallende waarschuwingen van Danone, Procter & Gamble en FedEx. Het aantal bedrijven in de S&P-500 dat heeft gewaarschuwd voor tegenvallende cijfers is twee keer zo hoog als het aantal bedrijven dat duidde op meevallende cijfers. De meeste bedrijven waren bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal al voorzichtig en de winstverwachtingen zijn inmiddels teruggebracht. De winstverwachting voor de S&P-500 voor het tweede kwartaal is nu een daling van 1%.