De Grieken moesten toen voor het een bankroet ontlopen door het aanvaarden van een reddingsplan. De Europese spreads zijn nu opnieuw verkleind, nadat ze op een bepaald moment 60 basispunten boven de Amerikaanse stonden. Vraag is echter hoe betrouwbaar het verkleinen van de spreads in de eurozone is.

Deze evolutie heeft op de eerste plaats te maken met technische factoren, eerder dan met fundamentele factoren. Anderzijds staat de monetaire politiek zoals die door de Europese centrale bank wordt gevolgd loodrecht op de Amerikaanse. Op de Amerikaans kredietmarkten is slecht nieuws nog altijd goed nieuws.

De Grieken moesten toen voor het een bankroet ontlopen door het aanvaarden van een reddingsplan. De Europese spreads zijn nu opnieuw verkleind, nadat ze op een bepaald moment 60 basispunten boven de Amerikaanse stonden. Vraag is echter hoe betrouwbaar het verkleinen van de spreads in de eurozone is. Deze evolutie heeft op de eerste plaats te maken met technische factoren, eerder dan met fundamentele factoren. Anderzijds staat de monetaire politiek zoals die door de Europese centrale bank wordt gevolgd loodrecht op de Amerikaanse. Op de Amerikaans kredietmarkten is slecht nieuws nog altijd goed nieuws.