De voorbije vier weken voerden de Verenigde Staten gemiddeld 8,46 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 8,85 miljoen vaten per dag in dezelfde periode een jaar eerder.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg naar 84,1 procent tegenover 83,4 procent een week eerder. De voorraad loodvrije benzine daalde met 5,3 miljoen vaten terwijl de stookolievoorraad op weekbasis onveranderd bleef.

Stookolie werd 1 procent duurder en loodvrije benzine liet 3,2 procent bijschrijven. De detailhandelsprijzen van loodvrije benzine en diesel daalden vorige week. Voor benzine was het de eerste afname in 7 weken en bij diesel was een prijsdaling zelfs al 16 weken geleden.

De voorbije vier weken voerden de Verenigde Staten gemiddeld 8,46 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 8,85 miljoen vaten per dag in dezelfde periode een jaar eerder. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg naar 84,1 procent tegenover 83,4 procent een week eerder. De voorraad loodvrije benzine daalde met 5,3 miljoen vaten terwijl de stookolievoorraad op weekbasis onveranderd bleef. Stookolie werd 1 procent duurder en loodvrije benzine liet 3,2 procent bijschrijven. De detailhandelsprijzen van loodvrije benzine en diesel daalden vorige week. Voor benzine was het de eerste afname in 7 weken en bij diesel was een prijsdaling zelfs al 16 weken geleden.