Volgens de bekende econoom Ewan McGoverney had de Amerikaanse dreiging tegenover Syrië niets te maken met mensenrechten, maar alles met schulden en uitgaven. Bovendien wil het Pentagon het nieuwste militaire materieel regelmatig testen op inzetbaarheid. Een conflict zou dus de VS niet ongelegen zijn geweest.

De Verenigde Staten voelen zich namelijk bedreigd door China dat alles maar groter dreigt te worden en vroeg of laat tegen de belangen van de VS dreigt op te botsen. Als bondgenoot zal de VS bovendien gedwongen zijn om in een geval van een oorlog China-Japan de Japanners ter hulp te komen.

Volgens de bekende econoom Ewan McGoverney had de Amerikaanse dreiging tegenover Syrië niets te maken met mensenrechten, maar alles met schulden en uitgaven. Bovendien wil het Pentagon het nieuwste militaire materieel regelmatig testen op inzetbaarheid. Een conflict zou dus de VS niet ongelegen zijn geweest. De Verenigde Staten voelen zich namelijk bedreigd door China dat alles maar groter dreigt te worden en vroeg of laat tegen de belangen van de VS dreigt op te botsen. Als bondgenoot zal de VS bovendien gedwongen zijn om in een geval van een oorlog China-Japan de Japanners ter hulp te komen.