Er staan in totaal drie veilingen op de agenda. Bij de vorige serie haalden de VS 81 miljard dollar op. Het is de eerste keer sinds 2007 dat bij een veiling minder wordt opgehaald dan bij de vorige.

Daarmee wil Washington aantonen dat het dit jaar minder wil lenen dan vorig jaar. De planning is dat de emissie van staatsobligaties 18,30% onder het niveau van vorig jaar zal uitkomen.

De regering van Obama is van mening dat de Verenigde Staten geen problemen hebben om hun tekorten te financieren en dit ondanks het feit dat het tekort op de begroting in 2009 is opgelopen tot 1400 miljard dollar.

Het bedrag van de veiling bedraagt het driedubbele van wat de Amerikaanse schatkist drie jaar geleden op hetzelfde tijdstip ophaalde.

Daarmee wordt treffend aangegeven dat de overheidsschulden de pan uitswingen.

Voor dit jaar wordt een deficiet van 1560 miljard dollar verwacht, maar sommige analisten rekenen er op dat het deficiet de 1400 miljard dollar niet zal overschrijden.

Er staan in totaal drie veilingen op de agenda. Bij de vorige serie haalden de VS 81 miljard dollar op. Het is de eerste keer sinds 2007 dat bij een veiling minder wordt opgehaald dan bij de vorige. Daarmee wil Washington aantonen dat het dit jaar minder wil lenen dan vorig jaar. De planning is dat de emissie van staatsobligaties 18,30% onder het niveau van vorig jaar zal uitkomen. De regering van Obama is van mening dat de Verenigde Staten geen problemen hebben om hun tekorten te financieren en dit ondanks het feit dat het tekort op de begroting in 2009 is opgelopen tot 1400 miljard dollar. Het bedrag van de veiling bedraagt het driedubbele van wat de Amerikaanse schatkist drie jaar geleden op hetzelfde tijdstip ophaalde. Daarmee wordt treffend aangegeven dat de overheidsschulden de pan uitswingen. Voor dit jaar wordt een deficiet van 1560 miljard dollar verwacht, maar sommige analisten rekenen er op dat het deficiet de 1400 miljard dollar niet zal overschrijden.