De gevolgen reiken echter verder dan alleen maar Bank of America. De Verenigde Staten stevenen op een nationaal moratorium op foreclosures af. Voorlopig minimaliseert Bank of America de problemen.

Uit de eerste resultaten van het onderzoek moet blijken dat er in het verleden geen onregelmatigheden zijn gebeurd bij foreclosures. Bank of America is niet toevallig één van de belangrijkste spelers op de markt voor foreclosures.

De beslissing die deze bank heeft genomen, kan andere banken er toe brengen om een gelijkaardig besluit te treffen.

Guy Cecala van Inside Mortgage Finance is van mening dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens er een algemeen moratorium op foreclosures wordt ingesteld.

Wat de gevolgen daarvan gaan zijn voor de vastgoedmarkt, moet nog worden afgewacht. De analisten verschillen op dit punt grondig van mening. Sommigen verwachten slechts een beperkte impact, anderen denken dat het herstel van de vastgoedsector nog meer tijd in beslag zal nemen.

De gevolgen reiken echter verder dan alleen maar Bank of America. De Verenigde Staten stevenen op een nationaal moratorium op foreclosures af. Voorlopig minimaliseert Bank of America de problemen. Uit de eerste resultaten van het onderzoek moet blijken dat er in het verleden geen onregelmatigheden zijn gebeurd bij foreclosures. Bank of America is niet toevallig één van de belangrijkste spelers op de markt voor foreclosures. De beslissing die deze bank heeft genomen, kan andere banken er toe brengen om een gelijkaardig besluit te treffen. Guy Cecala van Inside Mortgage Finance is van mening dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens er een algemeen moratorium op foreclosures wordt ingesteld. Wat de gevolgen daarvan gaan zijn voor de vastgoedmarkt, moet nog worden afgewacht. De analisten verschillen op dit punt grondig van mening. Sommigen verwachten slechts een beperkte impact, anderen denken dat het herstel van de vastgoedsector nog meer tijd in beslag zal nemen.