Verenigde Staten stevenen op een schuldenberg van 26.000 miljard dollar af in 2022

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van de opening min of meer gelijk zijn gebleven. Die verliezen zijn relatief groot, maar duidelijk kleiner dan die de Europese beurzen te slikken kregen. Op de valutamarkten stijgt de dollar weer ten opzicht van de euro.

Hogere autoverkopen in VS

De autoverkopen zijn in de Verenigde Staten in maart met 12,70% gestegen, waarmee duidelijk wordt dat de automarkt er duidelijk aan een verbetering toe is. De stijging werd opgetekend ondanks hogere benzineprijzen. Veel analisten hadden gevreesd dat de dure brandstof op de verkopen zou wegen.

Verenigde Staten stevenen op een schuldenberg van 26.000 miljard dollar af in 2022

De Verenigde Staten stevenen op een schuldenberg van 26.000 miljard dollar af in 2022, tenminste wanneer er geen inspanningen worden gedaan om dat tekort terug te dringen. Inclusief de deal omtrent de reductie van de schulden die vorige zomer werd afgesproken, zou het tekort teruggedrongen worden tot 24.000 miljoen dollar.

Steve Bell van het Bipartisan Policy Center is van mening dat het zo niet langer verder kan, de Amerikaanse economie zou met 6% op jaarbasis moeten groeien om gelijke tred te houden met de aangroei van de schulden. Nu groeien die schulden sneller dan de economie, een situatie die op termijn natuurlijk onhoudbaar. Vroeg of laat zal de overheid maatregelen moeten treffen om het tekort terug te dringen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content