In 1918 was het Verenigd Koninkrijk de rijkste en machtigste natie in de wereld. Dat duurde echter niet lang, binnen één generatie verkeerde het land in een economische chaos en binnen drie generaties waren de Britten bankroet en hadden ze externe steun nodig.

Met name het Internationaal Monetair Fond moest een reddende hand toesteken toen de Britse schatkist er niet meer in slaagde om staatsobligaties te plaatsen. Hetzelfde dreigt nu ook in de Verenigde Staten te gebeuren, waarbij de neergang zelfs nog sneller zou kunnen gebeuren.

In 1918 was het Verenigd Koninkrijk de rijkste en machtigste natie in de wereld. Dat duurde echter niet lang, binnen één generatie verkeerde het land in een economische chaos en binnen drie generaties waren de Britten bankroet en hadden ze externe steun nodig. Met name het Internationaal Monetair Fond moest een reddende hand toesteken toen de Britse schatkist er niet meer in slaagde om staatsobligaties te plaatsen. Hetzelfde dreigt nu ook in de Verenigde Staten te gebeuren, waarbij de neergang zelfs nog sneller zou kunnen gebeuren.