Dat is de mening van Gordon Chang, een bekende Forbes columnist en auteur van het boek The Coming Collapse of China. Ondanks de grote recessie van de jaren 30 en twee wereldoorlogen zijn de Verenigde Staten nog steeds de toonaangevende macht in de wereld.

Volgens Chang is het belangrijk dat de Verenigde Staten zich ook als dusdanig gedragen en zich niet door China laten afschrikken. China heeft de VS meer nodig dan omgekeerd, aldus Chang.

Het land bezit voor 847 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties en de economie van het land zou helemaal instorten wanneer het niet meer naar de VS kan exporteren. Beide feiten geven de Verenigde Staten een enorme machtspositie.

Dat is de mening van Gordon Chang, een bekende Forbes columnist en auteur van het boek The Coming Collapse of China. Ondanks de grote recessie van de jaren 30 en twee wereldoorlogen zijn de Verenigde Staten nog steeds de toonaangevende macht in de wereld. Volgens Chang is het belangrijk dat de Verenigde Staten zich ook als dusdanig gedragen en zich niet door China laten afschrikken. China heeft de VS meer nodig dan omgekeerd, aldus Chang. Het land bezit voor 847 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties en de economie van het land zou helemaal instorten wanneer het niet meer naar de VS kan exporteren. Beide feiten geven de Verenigde Staten een enorme machtspositie.