Volgens het Amerikaans Treasury Department is de yuan momenteel duidelijk ondergewaardeerd en zou de munt dus logischerwijs in waarde moeten gaan stijgen. Of dat ook inderdaad gaat gebeuren, is echter onduidelijk.

De Amerikanen stellen niet langer (halve) eisen, maar zeggen nu dat het in het belang van China zelf is dat de koers van de nationale munt apprecieert. Zo zou de inflatie makkelijker afgeremd kunnen worden.

Senator Charles Schumer wil echter hardere actie tegenover China, hij is er nog steeds van overtuigd dat China de eigen munt kunstmatig laag houdt. De Verenigde Staten moeten daarom harde actie ondernemen, aldus Schumer.

Volgens het Amerikaans Treasury Department is de yuan momenteel duidelijk ondergewaardeerd en zou de munt dus logischerwijs in waarde moeten gaan stijgen. Of dat ook inderdaad gaat gebeuren, is echter onduidelijk. De Amerikanen stellen niet langer (halve) eisen, maar zeggen nu dat het in het belang van China zelf is dat de koers van de nationale munt apprecieert. Zo zou de inflatie makkelijker afgeremd kunnen worden. Senator Charles Schumer wil echter hardere actie tegenover China, hij is er nog steeds van overtuigd dat China de eigen munt kunstmatig laag houdt. De Verenigde Staten moeten daarom harde actie ondernemen, aldus Schumer.