Maar Rogers wijst er op dat zowat alle andere factoren in de Verenigde Staten slecht nieuws inhouden. Op de eerste plaats wijst de normale economische cyclus al in de richting van een recessie.

Die komt er namelijk om de vier tot zes jaar en de vorige was in 2008. Het is bijna tijd voor de volgende.

Nog meer geld drukken wordt moeilijk

Het tweede probleem is de enorme hoeveelheid schulden die de Verenigde Staten met zich meedragen. Die schulden zijn gemaakt om een instorting van het financieel systeem in 2008 te voorkomen. Afgezien van het al dan niet geslaagd noemen van de ingreep, is een herhaling ervan niet meer haalbaar.

De Verenigde Staten riskeren zodoende een ganse generatie te verliezen, want zowel de overheid als de centrale bank beschikken nauwelijks nog over wapens om het economische tij te doen keren. Veel meer dan afwachten kunnen de Amerikanen namelijk niet, ze hebben hun greep op de economie volledig verloren.

Maar Rogers wijst er op dat zowat alle andere factoren in de Verenigde Staten slecht nieuws inhouden. Op de eerste plaats wijst de normale economische cyclus al in de richting van een recessie. Die komt er namelijk om de vier tot zes jaar en de vorige was in 2008. Het is bijna tijd voor de volgende. Nog meer geld drukken wordt moeilijkHet tweede probleem is de enorme hoeveelheid schulden die de Verenigde Staten met zich meedragen. Die schulden zijn gemaakt om een instorting van het financieel systeem in 2008 te voorkomen. Afgezien van het al dan niet geslaagd noemen van de ingreep, is een herhaling ervan niet meer haalbaar. De Verenigde Staten riskeren zodoende een ganse generatie te verliezen, want zowel de overheid als de centrale bank beschikken nauwelijks nog over wapens om het economische tij te doen keren. Veel meer dan afwachten kunnen de Amerikanen namelijk niet, ze hebben hun greep op de economie volledig verloren.