De FDIC heeft dit jaar volgens Richard Suttmeier van ValuEngine.com al 18,93 miljard dollar uitgegeven om banktegoeden te garanderen. Dat is meer dan de 15,33 miljard dollar die voor het volledige jaar was vooropgesteld.

Volgens universiteitsprofessor Bill Black is de situatie veel erger dan algemeen wordt aangenomen, de Verenigde Staten proberen niet meer of niet minder dan bankverliezen te verbergen.

De FDIC doet niets, terwijl deze toezichthouder maar al te goed beseft dat de kas niet meer volstaat om toekomstige verliezen te dekken. Zowel in commercieel als in residentieel vastgoed dreigen nog heel wat verliezen naar boven te komen.

Black stelt vast dat de FDIC dezelfde methode volgt als Japan destijds, dat eveneens de verliezen van de banken probeerde te verstoppen. Hij wijst er dat als gevolg van deze strategie de Japanse Nikkei nu 75% onder zijn piekniveau noteert.

De FDIC heeft dit jaar volgens Richard Suttmeier van ValuEngine.com al 18,93 miljard dollar uitgegeven om banktegoeden te garanderen. Dat is meer dan de 15,33 miljard dollar die voor het volledige jaar was vooropgesteld. Volgens universiteitsprofessor Bill Black is de situatie veel erger dan algemeen wordt aangenomen, de Verenigde Staten proberen niet meer of niet minder dan bankverliezen te verbergen. De FDIC doet niets, terwijl deze toezichthouder maar al te goed beseft dat de kas niet meer volstaat om toekomstige verliezen te dekken. Zowel in commercieel als in residentieel vastgoed dreigen nog heel wat verliezen naar boven te komen. Black stelt vast dat de FDIC dezelfde methode volgt als Japan destijds, dat eveneens de verliezen van de banken probeerde te verstoppen. Hij wijst er dat als gevolg van deze strategie de Japanse Nikkei nu 75% onder zijn piekniveau noteert.