In delen van de oostkust viel de productie aan het einde van de maand gedurende enkele dagen stil door orkaan Sandy en de elektriciteitspannes die ermee gepaard gingen.

Volgens de Federal Reserve zou Sandy verantwoordelijk zijn voor ongeveer 1% van de daling op maandbasis. Ook andere datareeksen zullen in oktober een impact ondervinden van de extreme weersomstandigheden, met name autoverkopen, winkeluitgaven en de wekelijkse aanvragen voor werkloosheidssteun.

Aangezien dit een tijdelijk effect is en we dus een correctie in de activiteitscijfers mogen verwachten in november en december, zou het finale effect op de economische groei in het laatste kwartaal volgens Belfius Research beperkt moeten zijn.

In delen van de oostkust viel de productie aan het einde van de maand gedurende enkele dagen stil door orkaan Sandy en de elektriciteitspannes die ermee gepaard gingen. Volgens de Federal Reserve zou Sandy verantwoordelijk zijn voor ongeveer 1% van de daling op maandbasis. Ook andere datareeksen zullen in oktober een impact ondervinden van de extreme weersomstandigheden, met name autoverkopen, winkeluitgaven en de wekelijkse aanvragen voor werkloosheidssteun. Aangezien dit een tijdelijk effect is en we dus een correctie in de activiteitscijfers mogen verwachten in november en december, zou het finale effect op de economische groei in het laatste kwartaal volgens Belfius Research beperkt moeten zijn.