Dat is de mening van Genji Tsukatani, head fixed income bij de Japanese dochter van Schroder Investment Management Ltd. Tsukatani wijst in dat verband naar de krimp in het verschil tussen Amerikaanse en Japanse staatsobligaties.

Dat verschil heeft het laagste niveau sinds mei 2009 bereikt sinds de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie eerder deze daalde tot een nieuw dieptepunt voor de afgelopen 16 maanden.

Het fallout effect van de kredietcrisis zal samen met de veroudering van de bevolking er toe leiden dat de Verenigde Staten in een deflatiescenario gaan belanden. Daardoor dreigt het land zijn rol als motor van de wereldeconomie kwijt te raken.

Volgens Tsukatani is het onmogelijk te voorspellen hoe lang de huidige economische groeivertraging zal duren en hoe diep ze gaat worden. Voorlopig lijkt de bodem in de verste verte nog niet in zicht.

Dat is de mening van Genji Tsukatani, head fixed income bij de Japanese dochter van Schroder Investment Management Ltd. Tsukatani wijst in dat verband naar de krimp in het verschil tussen Amerikaanse en Japanse staatsobligaties. Dat verschil heeft het laagste niveau sinds mei 2009 bereikt sinds de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie eerder deze daalde tot een nieuw dieptepunt voor de afgelopen 16 maanden. Het fallout effect van de kredietcrisis zal samen met de veroudering van de bevolking er toe leiden dat de Verenigde Staten in een deflatiescenario gaan belanden. Daardoor dreigt het land zijn rol als motor van de wereldeconomie kwijt te raken. Volgens Tsukatani is het onmogelijk te voorspellen hoe lang de huidige economische groeivertraging zal duren en hoe diep ze gaat worden. Voorlopig lijkt de bodem in de verste verte nog niet in zicht.