Hij laat zich niet in het minst uit het lood slaan door de huidige rally op Wall Street en waarschuwt voor wat er de Amerikanen te wachten staat.

De US moeten zwaar gaan betalen voor de fouten die in het verleden werden gemaakt. Het land heeft in de ogen van Roubini toekomstige groei gestolen en naar het verleden overgeplant. Het wordt hoog dat er werk wordt gemaakt van besparingsmaatregelen.

De netto welvaart van de huisgezinnen is weliswaar gestegen, waardoor het consumentenvertrouwen is toegenomen. Dit heeft echter weinig effect op de reële economie en wannaar QE wordt weggenomen, kunnen de rentevoeten snel gaan stijgen wat de opleving in de economie zal doen doodbloeden.

Hij laat zich niet in het minst uit het lood slaan door de huidige rally op Wall Street en waarschuwt voor wat er de Amerikanen te wachten staat. De US moeten zwaar gaan betalen voor de fouten die in het verleden werden gemaakt. Het land heeft in de ogen van Roubini toekomstige groei gestolen en naar het verleden overgeplant. Het wordt hoog dat er werk wordt gemaakt van besparingsmaatregelen. De netto welvaart van de huisgezinnen is weliswaar gestegen, waardoor het consumentenvertrouwen is toegenomen. Dit heeft echter weinig effect op de reële economie en wannaar QE wordt weggenomen, kunnen de rentevoeten snel gaan stijgen wat de opleving in de economie zal doen doodbloeden.