Hedge-fund beheerder Paul Tudor Jones is van mening dat de autoriteiten aan beide kanten van de Pacific Ocean meer betrokken zijn bij het voorkomen van een double-dip dan aan het denken aan de lange termijn.

Jones waarschuwt dat we binnen een 10-tal jaar op een Armageddon afstevenen wanneer de handelsoorlog met China escaleert. Hij verwacht dat China en de Verenigde Staten op een regelrechte confrontatie afstevenen.

China heeft door het importeren van goedkope producten de Amerikaanse levensstandaard verhoogd, waardoor veel jobs in de verwerkende nijverheid werden omgezet in beter betaalde jobs in de dienstensector. Aan dit scenario gaat echter een einde komen, waardoor de spanningen tussen beide landen gaan oplopen.

Hedge-fund beheerder Paul Tudor Jones is van mening dat de autoriteiten aan beide kanten van de Pacific Ocean meer betrokken zijn bij het voorkomen van een double-dip dan aan het denken aan de lange termijn. Jones waarschuwt dat we binnen een 10-tal jaar op een Armageddon afstevenen wanneer de handelsoorlog met China escaleert. Hij verwacht dat China en de Verenigde Staten op een regelrechte confrontatie afstevenen. China heeft door het importeren van goedkope producten de Amerikaanse levensstandaard verhoogd, waardoor veel jobs in de verwerkende nijverheid werden omgezet in beter betaalde jobs in de dienstensector. Aan dit scenario gaat echter een einde komen, waardoor de spanningen tussen beide landen gaan oplopen.