De Black Swan waarschuwde al in 2007 voor de gevaren verbonden aan het aangaan van te grote risico's. In zijn nieuwkomer stelt hij Ben Bernanke verantwoordelijk voor het gebruik van het geld van onschuldige belastingbetalers.

Het belastinggeld wordt gebruikt om een reddende hand te reiken aan de onverlaten die verantwoordelijk zijn voor de crisis. Hier is volgens Taleb sprake van 'moral hazard'.

De Verenigde Staten moeten volgens de Black Swan het tijdperk van Ronald Reagan weer oprakelen. Toen werden harde besparingsmaatregelen genomen, maar die werden door de Amerikanen geslikt omdat ze uiteindelijk een oplossing aanreikten.

De Black Swan waarschuwde al in 2007 voor de gevaren verbonden aan het aangaan van te grote risico's. In zijn nieuwkomer stelt hij Ben Bernanke verantwoordelijk voor het gebruik van het geld van onschuldige belastingbetalers. Het belastinggeld wordt gebruikt om een reddende hand te reiken aan de onverlaten die verantwoordelijk zijn voor de crisis. Hier is volgens Taleb sprake van 'moral hazard'. De Verenigde Staten moeten volgens de Black Swan het tijdperk van Ronald Reagan weer oprakelen. Toen werden harde besparingsmaatregelen genomen, maar die werden door de Amerikanen geslikt omdat ze uiteindelijk een oplossing aanreikten.