Volgens Gross moet dit systeem volledig genationaliseerd worden. De regering Obama werkt aan een nieuwe regelgeving voor de sector van de woonkredieten, maar volgens Gross moet er meer gebeuren als wat oplapwerk.

Gross verklaarde gisteren op de U.S. Treasury Department conference in Washington dat het onzin te denken is dat er nog een plaats is voor private financiering in de huizenmarkt.

De markt voor woonkredieten stond in het centrum van de storm tijdens de financiële crisis van 2008. Treasury Secretary Timothy F. Geithner en Housing and Urban Development Secretary Shaun Donovan riepen gisteren alle specialisten ter zaken samen voor advies over de toekomst van de sector.

Geithner wil in ieder geval dat de rol van de overheid in de sector gereduceerd wordt, gezien de enorme bedragen die de problemen bij Fannie Mae en Freddie Mac de belastingbetaler hebben gekost. Hoe het nieuwe systeem er gaat uitzien, is nog niet duidelijk.

Volgens Gross moet dit systeem volledig genationaliseerd worden. De regering Obama werkt aan een nieuwe regelgeving voor de sector van de woonkredieten, maar volgens Gross moet er meer gebeuren als wat oplapwerk. Gross verklaarde gisteren op de U.S. Treasury Department conference in Washington dat het onzin te denken is dat er nog een plaats is voor private financiering in de huizenmarkt. De markt voor woonkredieten stond in het centrum van de storm tijdens de financiële crisis van 2008. Treasury Secretary Timothy F. Geithner en Housing and Urban Development Secretary Shaun Donovan riepen gisteren alle specialisten ter zaken samen voor advies over de toekomst van de sector. Geithner wil in ieder geval dat de rol van de overheid in de sector gereduceerd wordt, gezien de enorme bedragen die de problemen bij Fannie Mae en Freddie Mac de belastingbetaler hebben gekost. Hoe het nieuwe systeem er gaat uitzien, is nog niet duidelijk.