In ieder geval moet alles in gereedheid worden gebracht om aan onverwachte crisissen het hoofd te bieden, ook al worden de economische stimuleringsprogramma's binnenkort afgebouwd.

De belangrijkste uitdagingen waar de Verenigde Staten mee worden geconfronteerd zijn de werkloosheid en de gedwongen verkopen van huizen. Bovendien zijn de banken nog steeds niet geneigd om voldoende kredieten aan de bedrijven te verstrekken.

Ook de banksector is nog niet met zekerheid gered, de banken worden nog steeds met probleemkredieten geconfronteerd. Met name in de sector van het commercieel vastgoed dreigen er nog problemen.

Geithner heeft een strategie klaar om de steun aan de banken af te bouwen, maar zal de maatregelen om de banken te ondersteunen veiligheidshalve verlengen tot 3 oktober 2010.

De geschiedenis toont volgens de minister aan dat te snel maatregelen afbouwen de economische crisis kan verlengen. Hij sluit bovendien niet a priori uit dat de Amerikaanse economie nog een terugval gaat kennen.

In ieder geval moet alles in gereedheid worden gebracht om aan onverwachte crisissen het hoofd te bieden, ook al worden de economische stimuleringsprogramma's binnenkort afgebouwd. De belangrijkste uitdagingen waar de Verenigde Staten mee worden geconfronteerd zijn de werkloosheid en de gedwongen verkopen van huizen. Bovendien zijn de banken nog steeds niet geneigd om voldoende kredieten aan de bedrijven te verstrekken. Ook de banksector is nog niet met zekerheid gered, de banken worden nog steeds met probleemkredieten geconfronteerd. Met name in de sector van het commercieel vastgoed dreigen er nog problemen. Geithner heeft een strategie klaar om de steun aan de banken af te bouwen, maar zal de maatregelen om de banken te ondersteunen veiligheidshalve verlengen tot 3 oktober 2010. De geschiedenis toont volgens de minister aan dat te snel maatregelen afbouwen de economische crisis kan verlengen. Hij sluit bovendien niet a priori uit dat de Amerikaanse economie nog een terugval gaat kennen.