Het probleem van de Verenigde Staten is dat geen van de twee grote partijen het aandurven om het probleem bij de wortels aan te pakken. Dat probleem is het doorvoeren van hervormingen.

Obamacare, zoals de hervormingen in de gezondheidssector doorgevoerd door president Obama worden genoemd, draagt niet bij tot het totstandkomen van een bevredigende oplossing.

Volgens Kotlikoff is Obamacare zo opgezet dat de kosten wel eens veel hoger zouden kunnen oplopen dan momenteel wordt aangenomen. Obama heeft ook niets ondernomen om een kostenexplosie in Medicare en Medicaid te stoppen.

Het probleem van de Verenigde Staten is dat geen van de twee grote partijen het aandurven om het probleem bij de wortels aan te pakken. Dat probleem is het doorvoeren van hervormingen. Obamacare, zoals de hervormingen in de gezondheidssector doorgevoerd door president Obama worden genoemd, draagt niet bij tot het totstandkomen van een bevredigende oplossing. Volgens Kotlikoff is Obamacare zo opgezet dat de kosten wel eens veel hoger zouden kunnen oplopen dan momenteel wordt aangenomen. Obama heeft ook niets ondernomen om een kostenexplosie in Medicare en Medicaid te stoppen.