Gary Burtless, senior fellow aan de think tank van het Brookings Instituut in Washington D.C., heeft berekend dat de Verenigde Staten welgeteld 7,40 miljoen jobs te kort komen om volledige tewerkstelling te bereiken. Volgens het Labor Deparment hadden 136 miljoen Amerikanen in augustus een job.

Dat zouden er 143,47 miljoen moeten zijn om van volledige tewerkstelling te mogen spreken. Burtless stelt vast dat de tewerkstelling nog niet eens het pre-crisis niveau heeft bereikt. In de eerste maanden van 2008 hadden ongeveer 138,10 miljoen mensen een job. Het kan volgens Burtless nog 6 tot 7 jaar duren alvorens de volledige tewerkstelling is bereikt.

Gary Burtless, senior fellow aan de think tank van het Brookings Instituut in Washington D.C., heeft berekend dat de Verenigde Staten welgeteld 7,40 miljoen jobs te kort komen om volledige tewerkstelling te bereiken. Volgens het Labor Deparment hadden 136 miljoen Amerikanen in augustus een job. Dat zouden er 143,47 miljoen moeten zijn om van volledige tewerkstelling te mogen spreken. Burtless stelt vast dat de tewerkstelling nog niet eens het pre-crisis niveau heeft bereikt. In de eerste maanden van 2008 hadden ongeveer 138,10 miljoen mensen een job. Het kan volgens Burtless nog 6 tot 7 jaar duren alvorens de volledige tewerkstelling is bereikt.