Volgens de VS ontregelen de Chinezen de staalmarkt door gesubsidieerd staal op de markt te brengen tegen prijzen die kunstmatig laag worden gehouden. Daardoor wordt de positie van de Amerikaanse staalbedrijven ondermijnd.

Drie Amerikaanse staalbedrijven waarschuwden afgelopen week voor tegenvallende resultaten, dit als gevolg van een zwakke evolutie van de prijzen. Het is echter niet duidelijk of China daar voor iets tussenzit.

De klacht moet worden bekeken tegen de achtergrond van de de facto devaluaties die verschillende landen doorvoeren om hun export op te drijven. De VS beschuldigen China er al langer van de koers van de yuan kunstmatig laag te houden.

Volgens de VS ontregelen de Chinezen de staalmarkt door gesubsidieerd staal op de markt te brengen tegen prijzen die kunstmatig laag worden gehouden. Daardoor wordt de positie van de Amerikaanse staalbedrijven ondermijnd. Drie Amerikaanse staalbedrijven waarschuwden afgelopen week voor tegenvallende resultaten, dit als gevolg van een zwakke evolutie van de prijzen. Het is echter niet duidelijk of China daar voor iets tussenzit. De klacht moet worden bekeken tegen de achtergrond van de de facto devaluaties die verschillende landen doorvoeren om hun export op te drijven. De VS beschuldigen China er al langer van de koers van de yuan kunstmatig laag te houden.