Emily Parker, econome bij de Asia Society, stelt vast dat er zowel gelijkenissen als verschillen zijn tussen de situatie in beide landen. Beide landen werden inderdaad geconfronteerd met een koersval van beurskoers en vastgoedprijzen.

Parker is echter niet van mening dat de VS zoals Japan een verloren decennium tegemoet gaat. De Amerikaanse overheid vaardigde krachtige maatregelen om de economie te stimuleren en om de banken te redden, iets wat de Japanse destijds naliet.

Japan is pas na jaren zijn banksysteem gaan hervormen en ook maatregelen om de economie te stimuleren bleven veel te lang uit. Het zombie "no bank will fail" concept werd in Japan uitgevonden.

De Japanse economie heeft het nog steeds moeilijk, zoals werd aangetoond door de neerwaartse aanpassing van de BBP-cijfers over het derde kwartaal. De Amerikaanse economie is veel flexibeler.

Emily Parker, econome bij de Asia Society, stelt vast dat er zowel gelijkenissen als verschillen zijn tussen de situatie in beide landen. Beide landen werden inderdaad geconfronteerd met een koersval van beurskoers en vastgoedprijzen. Parker is echter niet van mening dat de VS zoals Japan een verloren decennium tegemoet gaat. De Amerikaanse overheid vaardigde krachtige maatregelen om de economie te stimuleren en om de banken te redden, iets wat de Japanse destijds naliet. Japan is pas na jaren zijn banksysteem gaan hervormen en ook maatregelen om de economie te stimuleren bleven veel te lang uit. Het zombie "no bank will fail" concept werd in Japan uitgevonden. De Japanse economie heeft het nog steeds moeilijk, zoals werd aangetoond door de neerwaartse aanpassing van de BBP-cijfers over het derde kwartaal. De Amerikaanse economie is veel flexibeler.