Een beslissing daaromtrent zou moeten genomen worden door de US Treasury. Los van het schuldenplafond vond analist Ashley Kindergan van Credit Suisse het idee op zich nog niet eens zo gek. Het werd bovendien al eens eerder op tafel gelegd, meer bepaald in 2011.

Toen werd het door Treasury Secretary Tim Geithner van de hand gewezen omdat het signaal zou geven dat de Amerikaanse staat slecht functioneert. Waarschijnlijk komt het ditmaal niet zo ver, maar een volgende keer kan een verkoop van de goudreserves wel aan de orde van de dag zijn. De VS verzuipen namelijk in de schulden, laat daar geen twijfels over bestaan.

Een beslissing daaromtrent zou moeten genomen worden door de US Treasury. Los van het schuldenplafond vond analist Ashley Kindergan van Credit Suisse het idee op zich nog niet eens zo gek. Het werd bovendien al eens eerder op tafel gelegd, meer bepaald in 2011. Toen werd het door Treasury Secretary Tim Geithner van de hand gewezen omdat het signaal zou geven dat de Amerikaanse staat slecht functioneert. Waarschijnlijk komt het ditmaal niet zo ver, maar een volgende keer kan een verkoop van de goudreserves wel aan de orde van de dag zijn. De VS verzuipen namelijk in de schulden, laat daar geen twijfels over bestaan.