De Amerikaanse ondersteuning van de European Financial Stability Facility zou gebeuren via extra geld dat door het Internationaal Monetair Fonds ter beschikking wordt gesteld.

De European Financial Stability Facility heeft nu 750 miljard euro tot zijn beschikking en zou dankzij de inbreng van extra kapitaal uitgebreid worden. De VS zouden zich grote zorgen maken over de situatie in Europa.

Volgende week bezoekt een delegatie van het Amerikaans ministerie van Financiën een bezoek aan een aantal Europese steden.

De gesprekken zullen uiteraard de begrotingscrisis tot onderwerp hebben. Duitsland is tegenstander van een uitbreiding van het fonds, maar zal vanwege de situatie weinig andere mogelijkheden hebben dan toch akkoord te gaan.

De Amerikaanse ondersteuning van de European Financial Stability Facility zou gebeuren via extra geld dat door het Internationaal Monetair Fonds ter beschikking wordt gesteld. De European Financial Stability Facility heeft nu 750 miljard euro tot zijn beschikking en zou dankzij de inbreng van extra kapitaal uitgebreid worden. De VS zouden zich grote zorgen maken over de situatie in Europa. Volgende week bezoekt een delegatie van het Amerikaans ministerie van Financiën een bezoek aan een aantal Europese steden. De gesprekken zullen uiteraard de begrotingscrisis tot onderwerp hebben. Duitsland is tegenstander van een uitbreiding van het fonds, maar zal vanwege de situatie weinig andere mogelijkheden hebben dan toch akkoord te gaan.