Daarmee laait het debat over het al dan niet verlengen van de maatregelen opnieuw hoog op. Obama beschuldigt de republikeinen er van dezelfde politiek te blijven volgen die geleid heeft tot de ergste recessie sinds de jaren 30.

Volgens de president staat de huidige budgetaire toestand een verlenging van de maatregel simpelweg niet toe. Bovendien was de belastingverlaging vooral in het voordeel van de rijke Amerikanen.

Lagere belastingen zijn in de huidige omstandigheden vooral nodig voor de middenklasse en voor bedrijven, aldus Obama. De democratische partij van Obama lijkt in de verkiezingen van november op een zware nederlaag af te stevenen.

Daarmee laait het debat over het al dan niet verlengen van de maatregelen opnieuw hoog op. Obama beschuldigt de republikeinen er van dezelfde politiek te blijven volgen die geleid heeft tot de ergste recessie sinds de jaren 30. Volgens de president staat de huidige budgetaire toestand een verlenging van de maatregel simpelweg niet toe. Bovendien was de belastingverlaging vooral in het voordeel van de rijke Amerikanen. Lagere belastingen zijn in de huidige omstandigheden vooral nodig voor de middenklasse en voor bedrijven, aldus Obama. De democratische partij van Obama lijkt in de verkiezingen van november op een zware nederlaag af te stevenen.