Het is onmogelijk om het Congress meer tijd te gunnen voor onderhandelingen over het optrekken van het schuldenplafond, aldus de minister. Op 2 augustus valt onherroepelijk het doek, na die datum kunnen de Verenigde Staten geen geld meer ontlenen.

Volgens Geithner is het nu tijd om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Niet alleen de Verenigde Staten, maar de hele wereld houdt in de gaten wat er aan het gebeuren is. Wanneer geen overeenkomst wordt bereikt, is dat niet meer of niet minder dan een kleine ramp.

Het is onmogelijk om het Congress meer tijd te gunnen voor onderhandelingen over het optrekken van het schuldenplafond, aldus de minister. Op 2 augustus valt onherroepelijk het doek, na die datum kunnen de Verenigde Staten geen geld meer ontlenen. Volgens Geithner is het nu tijd om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Niet alleen de Verenigde Staten, maar de hele wereld houdt in de gaten wat er aan het gebeuren is. Wanneer geen overeenkomst wordt bereikt, is dat niet meer of niet minder dan een kleine ramp.