President Obama moet op de eerste plaats werk maken van het probleem van de hoge werkloosheidsgraad. Daarbij moet hij echter ook verder durven kijken dan de eigen neus lang is.

Er is iets fundamenteels fout met het Amerikaans onderwijs, dat dringend moet bijgestuurd worden. Obama heeft de gezondheidssector en de financiële sector al aangepakt, maar moet zich nu toeleggen op werk én onderwijs.

Volgens de OESO scoren de Verenigde Staten op het vlak van onderwijs maar heel middelmatig. Dat is niet voldoende wanneer het land de beste en de grootste economie in de wereld wil blijven.

President Obama moet op de eerste plaats werk maken van het probleem van de hoge werkloosheidsgraad. Daarbij moet hij echter ook verder durven kijken dan de eigen neus lang is. Er is iets fundamenteels fout met het Amerikaans onderwijs, dat dringend moet bijgestuurd worden. Obama heeft de gezondheidssector en de financiële sector al aangepakt, maar moet zich nu toeleggen op werk én onderwijs. Volgens de OESO scoren de Verenigde Staten op het vlak van onderwijs maar heel middelmatig. Dat is niet voldoende wanneer het land de beste en de grootste economie in de wereld wil blijven.