Daarmee wordt onrechtstreeks verwezen naar de Verenigde Staten, die op dat vlak het juiste voorbeeld gegeven zouden hebben. Maar is dat wel zo? Volgens een rapport van Lombard Street Research zou het omgekeerde hebben plaatsgevonden: de VS hebben meer bespaard dan Europa.

De onderzoekers van Lombard Street Research onderzochten alle maatregelen die sinds 2010 werden getroffen, zowel in de VS als in Europa. Dario Perkins van het instituut merkt op dat de Amerikaanse economie het ondanks de besparingsmaatregelen goed heeft gedaan. Groeien in combinatie met besparingen is dus wel degelijk mogelijk, mits het op de juiste manier gebeurt.

Daarmee wordt onrechtstreeks verwezen naar de Verenigde Staten, die op dat vlak het juiste voorbeeld gegeven zouden hebben. Maar is dat wel zo? Volgens een rapport van Lombard Street Research zou het omgekeerde hebben plaatsgevonden: de VS hebben meer bespaard dan Europa. De onderzoekers van Lombard Street Research onderzochten alle maatregelen die sinds 2010 werden getroffen, zowel in de VS als in Europa. Dario Perkins van het instituut merkt op dat de Amerikaanse economie het ondanks de besparingsmaatregelen goed heeft gedaan. Groeien in combinatie met besparingen is dus wel degelijk mogelijk, mits het op de juiste manier gebeurt.