Die drie factoren liggen volgens Burnham voor de hand: de Verenigde Staten hebben geen spaargeld meer en staan dus weerloos wanneer een volgende crisis toeslaat. Over de afgelopen twee decennia bedroeg de spaarratio zo goed als nul, waardoor er geen enkele buffer meer is.

Bovendien geven de Verenigde Staten nog steeds aan een angstwekkend tempo geld uit, waardoor de grootste schuldenzeepbel uit de geschiedenis is ontstaan. Het kan niet anders of die moet ooit gaan ontploffen, met alle gevolgen van dien.

Die drie factoren liggen volgens Burnham voor de hand: de Verenigde Staten hebben geen spaargeld meer en staan dus weerloos wanneer een volgende crisis toeslaat. Over de afgelopen twee decennia bedroeg de spaarratio zo goed als nul, waardoor er geen enkele buffer meer is. Bovendien geven de Verenigde Staten nog steeds aan een angstwekkend tempo geld uit, waardoor de grootste schuldenzeepbel uit de geschiedenis is ontstaan. Het kan niet anders of die moet ooit gaan ontploffen, met alle gevolgen van dien.