In de bedrijfswereld kwamen er 67.000 jobs bij, maar dat is volgens Morici verre van voldoende om het probleem van de werkloosheid op te lossen. De Verenigde Staten hebben namelijk 300.000 nieuwe jobs per maand nodig.

Alleen wanneer dit aantal maand na maand wordt gehaald, kan de werkloosheid tegen het einde van 2013 worden teruggedrongen tot 6%. Voorlopig is de groei van het aantal jobs te beperkt om het herstel te ondersteunen.

Morici is er niet zeker van de president Obama en zijn team er in gaan kunnen slagen om de economie weer op het juiste spoor te krijgen. Naar zijn mening is vooral het grote handelstekort met China verantwoordelijk voor de hoge werkloosheid.

De grote import van goedkope Chinese producten verhindert echter dat de Amerikanen producten van eigen bodem gaan kopen, waardoor de economie maar niet uit het slop raakt.

In de bedrijfswereld kwamen er 67.000 jobs bij, maar dat is volgens Morici verre van voldoende om het probleem van de werkloosheid op te lossen. De Verenigde Staten hebben namelijk 300.000 nieuwe jobs per maand nodig. Alleen wanneer dit aantal maand na maand wordt gehaald, kan de werkloosheid tegen het einde van 2013 worden teruggedrongen tot 6%. Voorlopig is de groei van het aantal jobs te beperkt om het herstel te ondersteunen. Morici is er niet zeker van de president Obama en zijn team er in gaan kunnen slagen om de economie weer op het juiste spoor te krijgen. Naar zijn mening is vooral het grote handelstekort met China verantwoordelijk voor de hoge werkloosheid. De grote import van goedkope Chinese producten verhindert echter dat de Amerikanen producten van eigen bodem gaan kopen, waardoor de economie maar niet uit het slop raakt.