Toch was het groter dan verwacht, want de markt had slechts gerekend op een overschot van 21,20 miljard dollar. De Verenigde Staten bleken goed voor 73% van Chinees handelsoverschot.

Dat gegeven zal de VS er ongetwijfeld toe brengen om de druk op te voeren op de Chinese regering om de yuan te laten appreciëren. In Canada bedroeg het deficiet 1700 miljard Canadese dollar.

Het surplus met de VS was het kleinste voor de afgelopen 18 jaar. Tenslotte was het deficiet op de Amerikaanse handelsbalans het kleinste voor de afgelopen 18 jaar.

Het verschil tussen de geïndustrialiseerde landen en de emerging markets blijft ook op het vlak van de handelsbalans opmerkelijk.

Toch was het groter dan verwacht, want de markt had slechts gerekend op een overschot van 21,20 miljard dollar. De Verenigde Staten bleken goed voor 73% van Chinees handelsoverschot. Dat gegeven zal de VS er ongetwijfeld toe brengen om de druk op te voeren op de Chinese regering om de yuan te laten appreciëren. In Canada bedroeg het deficiet 1700 miljard Canadese dollar. Het surplus met de VS was het kleinste voor de afgelopen 18 jaar. Tenslotte was het deficiet op de Amerikaanse handelsbalans het kleinste voor de afgelopen 18 jaar. Het verschil tussen de geïndustrialiseerde landen en de emerging markets blijft ook op het vlak van de handelsbalans opmerkelijk.