De vraag is echter of de belastingbetaler zomaar klakkeloos gaat slikken dat er opnieuw geld moet worden vrijgemaakt voor een programma dat de banken ondersteunt.

Het Congress werkt daarom aan een nieuw programma onder hetwelke 30 miljard dollar wordt vrijgemaakt om de kleinere Amerikaanse banken een reddende hand toe te steken.

Het valt echter te betwijfelen of dit steunprogramma evenveel succes gaat hebben als het vorige. De kans is groot dat heel wat overheidssteun verloren zal gaan omdat banken over kop gaan.

President Barack Obama wil het plan verkopen als een programma om kleinere banken van kredieten te voorzien, maar de facto komt het gewoon neer op een reddingsprogramma voor de kleine banken.

Het geld zal worden ter beschikking van banken die over te weinig kapitaal beschikken om nog leningen te kunnen toestaan. De banken in kwestie zouden zogezegd opnieuw levensvatbaar worden gemaakt, wat daar ook onder verstaan mag worden. Insiders twijfelen aan de mate waarin controle over de steun zal worden uitgeoefend. De weg wordt zodoende vrijgemaakt voor fraude.

De vraag is echter of de belastingbetaler zomaar klakkeloos gaat slikken dat er opnieuw geld moet worden vrijgemaakt voor een programma dat de banken ondersteunt. Het Congress werkt daarom aan een nieuw programma onder hetwelke 30 miljard dollar wordt vrijgemaakt om de kleinere Amerikaanse banken een reddende hand toe te steken. Het valt echter te betwijfelen of dit steunprogramma evenveel succes gaat hebben als het vorige. De kans is groot dat heel wat overheidssteun verloren zal gaan omdat banken over kop gaan. President Barack Obama wil het plan verkopen als een programma om kleinere banken van kredieten te voorzien, maar de facto komt het gewoon neer op een reddingsprogramma voor de kleine banken. Het geld zal worden ter beschikking van banken die over te weinig kapitaal beschikken om nog leningen te kunnen toestaan. De banken in kwestie zouden zogezegd opnieuw levensvatbaar worden gemaakt, wat daar ook onder verstaan mag worden. Insiders twijfelen aan de mate waarin controle over de steun zal worden uitgeoefend. De weg wordt zodoende vrijgemaakt voor fraude.