Nouriel Roubini, chairman van Roubini Global Economics en ook wel dr. Doom genoemd, laat zich daardoor echter geen zand in de ogen strooien.

Het probleem is namelijk niet opgelost, alleen maar op de lange baan geschoven. Bovendien doemt aan de horizon een ander belangrijk slagveld op, namelijk dat over het begrotingsplafond. Eind februari zullen republikeinen en democraten daar een overeenkomst over zullen moeten bereiken.

Maar ook dat is nog maar een begin, later dit jaar zal de discussie over de consolidatie van de begroting op middellange termijn beginnen.

Het resultaat van dat alles is volgens Roubini duidelijk: de Verenigde Staten gaan binnenkort opnieuw in een puinhoop belanden.

Nouriel Roubini, chairman van Roubini Global Economics en ook wel dr. Doom genoemd, laat zich daardoor echter geen zand in de ogen strooien. Het probleem is namelijk niet opgelost, alleen maar op de lange baan geschoven. Bovendien doemt aan de horizon een ander belangrijk slagveld op, namelijk dat over het begrotingsplafond. Eind februari zullen republikeinen en democraten daar een overeenkomst over zullen moeten bereiken. Maar ook dat is nog maar een begin, later dit jaar zal de discussie over de consolidatie van de begroting op middellange termijn beginnen. Het resultaat van dat alles is volgens Roubini duidelijk: de Verenigde Staten gaan binnenkort opnieuw in een puinhoop belanden.