Rosenberg stelt vast dat zijn collega's zich van geen kwaad bewust zijn, dit vanwege het feit dat ze nog steeds volgens de oude principes denken en handelen. Die principes zijn echter al lang achterhaald.

De consumenten focussen zich hoofdzakelijk op het afbouwen van hun schulden en zijn gestopt met consumeren. Daardoor zal de economische opleving een halt toegeroepen worden.

De risico's op een double-dip recessie zijn volgens Rosenberg veel groter dan algemeen wordt aangenomen, uitgaande van de veronderstelling dat we de eerste recessie inderdaad achter de rug hebben.

Rosenberg is al lang pessimistisch over de economie, maar zijn pessimisme is de afgelopen weken alleen maar groter geworden.

Rosenberg stelt vast dat zijn collega's zich van geen kwaad bewust zijn, dit vanwege het feit dat ze nog steeds volgens de oude principes denken en handelen. Die principes zijn echter al lang achterhaald. De consumenten focussen zich hoofdzakelijk op het afbouwen van hun schulden en zijn gestopt met consumeren. Daardoor zal de economische opleving een halt toegeroepen worden. De risico's op een double-dip recessie zijn volgens Rosenberg veel groter dan algemeen wordt aangenomen, uitgaande van de veronderstelling dat we de eerste recessie inderdaad achter de rug hebben. Rosenberg is al lang pessimistisch over de economie, maar zijn pessimisme is de afgelopen weken alleen maar groter geworden.