Telkens opnieuw vraagt de buitenwacht zich af hoe zoiets mogelijk is. Het probleem is dat de geschiedenis snel wordt vergeten, soms was die trouwens zo schizofreen dat de generaties nadien nog nauwelijks kunnen geloven wat er voordien is gebeurd.

Eenzelfde scenario is zich nu aan het voltrekken. De Verenigde Staten dreigen in Kafkaiaanse nachtmerrie te belanden, waarbij een onverantwoorde centrale bank de Amerikanen regelrecht de afgrond invoert. De komende generaties zullen de erfenis van afscheidnemend FED-president Ben Bernanke waarschijnlijk vervloeken.

Telkens opnieuw vraagt de buitenwacht zich af hoe zoiets mogelijk is. Het probleem is dat de geschiedenis snel wordt vergeten, soms was die trouwens zo schizofreen dat de generaties nadien nog nauwelijks kunnen geloven wat er voordien is gebeurd. Eenzelfde scenario is zich nu aan het voltrekken. De Verenigde Staten dreigen in Kafkaiaanse nachtmerrie te belanden, waarbij een onverantwoorde centrale bank de Amerikanen regelrecht de afgrond invoert. De komende generaties zullen de erfenis van afscheidnemend FED-president Ben Bernanke waarschijnlijk vervloeken.