Momenteel wordt de economie ondersteund door de terugkoop van eigen obligaties, maar dat kan niet blijven duren. De nieuwe FED-voorzitter wacht de moeilijke taak om het terugschroeven van het tapering-programma te begeleiden, dus moet zorgvuldig gekozen worden.

De namen van de twee kandidaten zijn bekend: Larry Summers en Janet Yellen. Business Insider vreest dat wanneer de keuze op Summers valt, die als de grootste kanshebber wordt getipt, dit de Amerikaanse economie een half procent groei en 350.000 jobs kan kosten.

Momenteel wordt de economie ondersteund door de terugkoop van eigen obligaties, maar dat kan niet blijven duren. De nieuwe FED-voorzitter wacht de moeilijke taak om het terugschroeven van het tapering-programma te begeleiden, dus moet zorgvuldig gekozen worden. De namen van de twee kandidaten zijn bekend: Larry Summers en Janet Yellen. Business Insider vreest dat wanneer de keuze op Summers valt, die als de grootste kanshebber wordt getipt, dit de Amerikaanse economie een half procent groei en 350.000 jobs kan kosten.