Duitsland gaat de Amerikaanse monetaire politiek alleszins ter sprake brengen op de meeting van G-20, de 20 grootste industrielanden in de wereld, volgende week in Seoel.

Chairman Ben S. Bernanke van de FED verklaarde in een interview met de Washington Post dat quantative easing in het verleden heeft gewerkt en dat ook in de toekomst zal blijven doen.

Bernanke verwacht dat de economische groei in de VS gaat versnellen. De rest van de wereld heeft daar echter zo zijn twijfels over.

Bij de Chinese centrale bank sprak adviseur Xia Bin in verband met quantitative easing over "uncontrolled" money printing, het ongecontroleerd bijdrukken van geld.

Duitsland gaat de Amerikaanse monetaire politiek alleszins ter sprake brengen op de meeting van G-20, de 20 grootste industrielanden in de wereld, volgende week in Seoel. Chairman Ben S. Bernanke van de FED verklaarde in een interview met de Washington Post dat quantative easing in het verleden heeft gewerkt en dat ook in de toekomst zal blijven doen. Bernanke verwacht dat de economische groei in de VS gaat versnellen. De rest van de wereld heeft daar echter zo zijn twijfels over. Bij de Chinese centrale bank sprak adviseur Xia Bin in verband met quantitative easing over "uncontrolled" money printing, het ongecontroleerd bijdrukken van geld.