Die wordt namelijk bedreigd door het oplopend deficiet op de begroting, deficiet dat nog wordt verhoogd door de politiek van quantitative easing die door de FED wordt gevoerd.

Rubin is de zoveelste ex-official die kritiek heeft op de monetaire politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank wordt gevoerd. Hij wees er op dat de reacties in het buitenland 'schrikwekkend' was.

Het is overigens niet de eerste keer dat Rubin een gelijkaardige waarschuwing de wereld instuurt. Hij deed al hetzelfde op de The FT's "Future of Finance" meeting in oktober.

Die wordt namelijk bedreigd door het oplopend deficiet op de begroting, deficiet dat nog wordt verhoogd door de politiek van quantitative easing die door de FED wordt gevoerd. Rubin is de zoveelste ex-official die kritiek heeft op de monetaire politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank wordt gevoerd. Hij wees er op dat de reacties in het buitenland 'schrikwekkend' was. Het is overigens niet de eerste keer dat Rubin een gelijkaardige waarschuwing de wereld instuurt. Hij deed al hetzelfde op de The FT's "Future of Finance" meeting in oktober.