De Verenigde Staten bevinden zich in neerwaartse spiraal, aldus David Cay Johnston en die zal niet makkelijk doorbroken raken. De problemen zijn alleszins nog niet achter de rug.

De kans is volgens David Cay Johnston dan ook groot dat de situatie eerst erger moet worden alvorens ze opnieuw kan verbeteren. Een aantal factoren staan namelijk een herstel in de weg: overgewaardeerde activa, chronische werkloosheid enzovoort.

De cijfers spreken voor zich: op alle 34 Amerikanen die in 2008 nog een job hadden, is er één die in 2009 geen dollarcent verdiende. Veel Amerikanen bezitten huizen die vijf, zes tot zeven keer hun salaris waard zijn, terwijl als norm slechts 2,50 keer de waarde van het salaris geldt.

De Verenigde Staten bevinden zich in neerwaartse spiraal, aldus David Cay Johnston en die zal niet makkelijk doorbroken raken. De problemen zijn alleszins nog niet achter de rug. De kans is volgens David Cay Johnston dan ook groot dat de situatie eerst erger moet worden alvorens ze opnieuw kan verbeteren. Een aantal factoren staan namelijk een herstel in de weg: overgewaardeerde activa, chronische werkloosheid enzovoort. De cijfers spreken voor zich: op alle 34 Amerikanen die in 2008 nog een job hadden, is er één die in 2009 geen dollarcent verdiende. Veel Amerikanen bezitten huizen die vijf, zes tot zeven keer hun salaris waard zijn, terwijl als norm slechts 2,50 keer de waarde van het salaris geldt.