Osborne doelt daarmee op het aanzuiveren van de overheidsdeficieten en van de bankenschulden. Hij wil echter ook dat de Europese landen hun economische groei weer doen aanzwengelen.

Dit jaar moet er een duidelijk en goed afgelijnd steunpakket komen dat het probleem van de Europese overheidsschulden helpt oplossen. Volgens Osborne moeten de landen uit de eurozone met meer overtuiging achter de euro gaan staan.

Volgens Osborne moeten de nieuwe stress tests voor de banken veel strenger zijn dan diegene die in de zomer van 2010 werden afgenomen. De banken moeten daarnaast zien dat ze weer geld ophalen, op de financiële markten of bij de overheden.

Osborne doelt daarmee op het aanzuiveren van de overheidsdeficieten en van de bankenschulden. Hij wil echter ook dat de Europese landen hun economische groei weer doen aanzwengelen. Dit jaar moet er een duidelijk en goed afgelijnd steunpakket komen dat het probleem van de Europese overheidsschulden helpt oplossen. Volgens Osborne moeten de landen uit de eurozone met meer overtuiging achter de euro gaan staan. Volgens Osborne moeten de nieuwe stress tests voor de banken veel strenger zijn dan diegene die in de zomer van 2010 werden afgenomen. De banken moeten daarnaast zien dat ze weer geld ophalen, op de financiële markten of bij de overheden.