De waarschuwing is afkomstig van Adam Posen, een stemgerechtigd lid van het Monetary Policy Committee van de Bank of England.

De Britse economie kan gaan balanceren tussen een zwak herstel en een nieuwe recessie, maar de kansen op laatstgenoemd scenario zijn volgens Posen groter dan die op het eerste.

Wel zou een sterke groei op de emerging markets een buffer-effect kunnen hebben. De nieuwe regering in Londen heeft recent nieuwe besparingsmaatregelen en belastingverhogingen aangekondigd. Daarmee wil het VK het oplopend tekort op de begroting een halt toeroepen.

Volgens The Guardian kunnen er in de komende jaren tot 120.000 jobs in de overheidssector verloren gaan. In de privé-sector zou het jobverlies oplopen tot 140.000.

Als gevolg van de aangekondigde besparingsmaatregelen zou een eventueel economisch herstel in de kiem worden gesmoord.

De waarschuwing is afkomstig van Adam Posen, een stemgerechtigd lid van het Monetary Policy Committee van de Bank of England. De Britse economie kan gaan balanceren tussen een zwak herstel en een nieuwe recessie, maar de kansen op laatstgenoemd scenario zijn volgens Posen groter dan die op het eerste. Wel zou een sterke groei op de emerging markets een buffer-effect kunnen hebben. De nieuwe regering in Londen heeft recent nieuwe besparingsmaatregelen en belastingverhogingen aangekondigd. Daarmee wil het VK het oplopend tekort op de begroting een halt toeroepen. Volgens The Guardian kunnen er in de komende jaren tot 120.000 jobs in de overheidssector verloren gaan. In de privé-sector zou het jobverlies oplopen tot 140.000. Als gevolg van de aangekondigde besparingsmaatregelen zou een eventueel economisch herstel in de kiem worden gesmoord.