Sommige overheden moeten tot 40% op hun budget gaan besparen. De gevolgen van die besparingen gaan een diep spoor door de Britse economie treffen, zeker in combinatie met de aangekondigde belastingverhogingen.

In de publieke sector zouden naar verluidt niet minder dan 600.000 jobs verloren gaan. Die ontslagen gaan onvermijdelijk de economische groei aantasten. Bovendien zal de werkloosheidsgraad sterk gaan stijgen.

Het Verenigd Koninkrijk gaat Griekenland en Ierland achterna, waar gelijkaardige besparingsmaatregelen beide landen in een zware recessie hebben gestort. Veel economen zijn van mening dat het Verenigd Koninkrijk eveneens op weg is naar een nieuwe recessie.

Sommige overheden moeten tot 40% op hun budget gaan besparen. De gevolgen van die besparingen gaan een diep spoor door de Britse economie treffen, zeker in combinatie met de aangekondigde belastingverhogingen. In de publieke sector zouden naar verluidt niet minder dan 600.000 jobs verloren gaan. Die ontslagen gaan onvermijdelijk de economische groei aantasten. Bovendien zal de werkloosheidsgraad sterk gaan stijgen. Het Verenigd Koninkrijk gaat Griekenland en Ierland achterna, waar gelijkaardige besparingsmaatregelen beide landen in een zware recessie hebben gestort. Veel economen zijn van mening dat het Verenigd Koninkrijk eveneens op weg is naar een nieuwe recessie.