Het Britse pond is scherp gedeprecieerd sinds 2007, wat natuurlijk het moment was waarop de crisis begon. Daardoor nam de hoop toe dat de economie van het VK zich kon herstellen via de exportsector.

Echter, de handelsbalans voor goederen laat zien dat het tekort naar een record steeg in oktober. Het tekort is het gevolg van een sterkere stijging van importen dan van exporten.

Er is dan ook geen teken dat de Britse economie een duidelijk voordeel heeft gehad van de muntdepreciatie van 2 jaar geleden.

NIBC verwacht dan ook dat het VK een zogenaamd 'twin deficit' zal hebben in de komende jaren, ondanks dat de groei van de binnenlandse vraag beperkt zal worden door bezuinigingmaatregelen.

Het Britse pond is scherp gedeprecieerd sinds 2007, wat natuurlijk het moment was waarop de crisis begon. Daardoor nam de hoop toe dat de economie van het VK zich kon herstellen via de exportsector. Echter, de handelsbalans voor goederen laat zien dat het tekort naar een record steeg in oktober. Het tekort is het gevolg van een sterkere stijging van importen dan van exporten. Er is dan ook geen teken dat de Britse economie een duidelijk voordeel heeft gehad van de muntdepreciatie van 2 jaar geleden. NIBC verwacht dan ook dat het VK een zogenaamd 'twin deficit' zal hebben in de komende jaren, ondanks dat de groei van de binnenlandse vraag beperkt zal worden door bezuinigingmaatregelen.